ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГрадътНовини

Улица „Христо Г. Данов“ на финал – с нови по-широки тротоари и паркинг колчета

По-далеч от финал е широката зона в близост до „Джумаята“

Ремонтът на улица „Христо Г. Данов“ е на финал, като вече в по-голямата си част е проходима за пешеходци. Зоната от улица „Антим I“ до ЕВН все още е затворена за автомобили. Трафикът продължава да се пренасочва през „Софроний Врачански“, което предизвиква огромни задръствания в карето западно от Малката главна.

Пешеходната част обаче е практически готова и вече е в експлоатация. Тротоарите вече са малко по-широки и преминаването и разминаването става много по-лесно, отколкото до преди няколко седмици. Тротоарната настилка е в типичната за по-централните улици в Пловдив – бетонни плочи и тънка ивица гранитни павета покрай улицата. Запазените са и гранитните бордюри.

По цялото продължение на улицата са поставени и нови антипаркинг колчета и осветителни лампи – като това е само по левия тротоар. Десният (северният) тротоар е без допълнителни елементи. Все още предстои работа по пътната настилка, която е разрязана на различни места.

Най-много работа, поне що се отнася до пешеходните зони, предстои в широката част до Джумаята. Пространството пред бившето заведение „Фешън“ и различните будки сега е изпразнено, като също се поставят бетонни павета.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина